300 standhouders ontvangen u graag op HEALTH&CARE 2018

maart 14, 2018 in België

HEALTH&CARE, de vakbeurs voor de zorgsector, strijkt eind april neer in Gent. Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 april 2018 is Flanders Expo de ontmoetingsplaats voor meer dan 6000 professionals uit de sector. Van verpleegkundige tot beleidsmaker, HEALTH&CARE is het kennisplatform en ontmoetingscentrum voor iedereen die deel uitmaakt van de zorgindustrie. Deze editie worden degenen die de sector doen draaien in de kijker gezet: de zorgmedewerker staat centraal! Niet enkel met de prestigieuze HEALTH&CARE Awards die worden uitgereikt door Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, maar ook in de verschillende belevingszones en in het contentprogramma.

Naast de meer dan 300 standhouders en een sterk belevings- en seminarieprogramma met meer dan 25 geaccrediteerde lezingen staat er bovendien een boeiend politiek debat op het programma. Enkele van de reeds bevestigde topsprekers van het seminarieprogramma: Piet Vanthemsche, voorzitter van het Wit-Gele Kruis Vlaanderen over de toekomst van de zorgmedewerker, Margot Cloet, Gedelegeerd Bestuurder van Zorgnet-Icuro, over de netwerking tussen ziekenhuizen en Ri De Ridder, directeur-generaal van het RIZIV over geïntegreerde zorg. Internationaal gerenommeerd ondernemer Peter Hinssen komt bovendien spreken over de impact van technologie op de zorgsector.

Wie zich wil registreren voor dit onmisbare zorgevent en zich wil aanmelden voor het gratis seminarieprogramma, kan zich vanaf vandaag inschrijven via de website health-care.be.

Interactieve belevingszones
Meer dan 6000 zorgprofessionals laten zich tijdens HEALTH&CARE inspireren door 300 standhouders, die overzichtelijk zijn ingedeeld in vier categorieën:

1) Building, Interior, Furniture, Care Equipment & Decoration
2) ICT, Technology, Start-Ups & Hospitality
3) Catering & Textile en
4) Facility & Services.

In de verschillende belevingszones kan men op interactieve ontdekkingstocht. Bij U-time, Thank U for Caring staat de werkomgeving garant voor professionele quality time. Drie ruimtes, waaronder een onthaalruimte, zorgkamer en personeelsruimte, werden nagebouwd en uitgerust met de meest innovatieve diensten en producten die zorgmedewerkers helpen om fit, gemotiveerd en tevreden te blijven, zodat zij de beste zorg kunnen verlenen.

Op het tweede belevingsproject stelt Belgisch designer Axel Enthoven in primeur de gloednieuwe TUOI-lijn voor. Hij ontwierp een reeks niet-stigmatiserende producten en meubilair voor ‘the Silver Generation’ en laat bezoekers versteld staan van dit Belgisch design op maat van senioren, met oog voor uitstraling en elegantie.

Bij Parki’s Kookatelier leren zorgmedewerkers tijdens kookworkshops gerechten bereiden voor tremorpatiënten. Ze ontdekken en proeven tijdens dit duurzaam voedingsproject verschillende oplossingen voor mensen met deze chronische ziekte die kan leiden tot ondervoeding.

In de shared services zone komt de bezoeker via een aantal pragmatische en inventieve benaderingen te weten hoe verschillende ondersteunende domeinen zoals bijvoorbeeld technische diensten, aankoop ICT en HR kunnen samenwerken om het proces efficiënter te laten verlopen.

En tot slot kan men in de start-up en pitchbar in samenwerking met BlueHealth Innovation doorlopend kennismaken met de meest beloftevolle Belgische start-ups. Van epilepsie detectie bij kinderen over digitale anamnese bij de dokter tot een VR-oplossing voor pijnbestrijding. Kom een glas drinken en laat je inspireren door de allernieuwste technologieën.

Zorgdebat en uitreiking HEALTH&CARE Awards
Voor de eerste keer wordt tijdens de beurs ook het grote zorgdebat georganiseerd. Moderator Wim De Vilder buigt zich samen met beleidsmakers Ine Somers (Open VLD), Karin Jiroflée (sp.a), Nathalie Muylle (CD&V), Yoleen Van Camp (N-VA) en Anne Dedry (Groen) over de meest prangende vragen in de zorgsector. Minister Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin schuift bovendien aan om zijn visie toe te lichten en de prestigieuze HEALTH&CARE Awards uit te reiken. Een professionele jury zal in het licht van het centrale thema, naast de categorieën Health&Care, Tools, Hospitality, Innovatie en Concept eveneens het beste zorgteam en de beste zorgmedewerker van het jaar verkiezen.

Een inspirerend seminarieprogramma
HEALTH&CARE draagt als kennisplatform bij tot betere inzichten in de zorgsector en is een niet te missen evenement voor alle professionals. Drie dagen lang kunnen bezoekers deelnemen aan een uitgebreid seminarieprogramma met 25 geaccrediteerde lezingen. Wie zich wil registreren voor dit onmisbare zorgevent en zich wil aanmelden voor het gratis seminarieprogramma, kan zich vanaf vandaag inschrijven via de website health-care.be. Het volledige programma vindt u daar eveneens terug.

Enkele niet te missen keynote speakers
Margot Cloet – gedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro
Thema: Netwerking van ziekenhuizen
De Vlaamse ziekenhuizen zijn volop bezig met het vormen van netwerken waarin ze per regio taakafspraken maken rond de zorg die in elk ziekenhuis of campus zal worden aangeboden. De overheid is bezig met het op poten zetten van een financieel en juridisch kader om deze netwerken vorm te geven. In deze lezing krijgt u een recente stand van zaken.

Ri De Ridder – directeur-generaal van het RIZIV
Thema: Geïntegreerde zorg
Met 14 pilootprojecten geïntegreerde zorg in evenveel lokaliteiten waar alles samen een kwart van de Belgische bevolking woont, is een strategische keuze gemaakt voor fundamentele veranderingen in de gezondheidszorg. Een bilan bij de – lang voorbereide – operationele start van de projecten om de switch naar echte patiënt gecentreerde zorg tot stand te brengen. Enkel op die manier kan de duurzaamheid van onze zorg in een snel evoluerende context van multimorbiditeit en innovaties worden gewaarborgd.

Peter Hinssen – ondernemer & keynote speaker
Thema: The day after tomorrow
De wereld van zorg en gezondheid zal de volgende decennia in een ware stroomversnelling terecht komen door de opkomst van technologie en innovatie. In allerlei sectoren is dat al jaren aan de gang, kijk maar naar de media of de financiële wereld. Maar in de medische wereld staan we nog aan het begin. De opkomst van nieuwe technologie, artificiële intelligentie en netwerken, hebben allemaal het potentieel om de wereld van zorg en gezondheid totaal te herverkavelen. De patiënt krijgt een centrale rol in het sturen van de zorgketen.

Piet Vanthemsche – voorzitter Wit-Gele Kruis Vlaanderen
Thema: The workforce of the future in the healthcare in Vlaanderen
De gezondheidsnoden, de oplossingen in de gezondheidszorg, het samenwerken interdisciplinair, de rollen van de diverse betrokken gezondheidszorg verstrekkers zijn allemaal sterk in evolutie. Werken in eerstelijnszones en in ziekenhuisnetwerken en deze onderling nog eens. Met welke mensen? Welke competenties? Hoeveel van elk en waar gaan wij ze halen in Vlaanderen? Tijd om dit alles op een alternatieve manier te onderzoeken en nieuwe oplossingen te bedenken met een geïntegreerde en meer-facetten aanpak.

Over HEALTH&CARE
HEALTH&CARE is de tweejaarlijkse afspraak voor iedereen die in de zorg actief is of de sector wenst te betreden. Wie wil weten wat de toekomst voor de zorg brengt en welke producten en innovaties er op de markt zijn kan nu alvast zijn aanwezigheid verzekeren en registreren voor HEALTH&CARE 2018 op 24-25-26 april. Alle info over HEALTH&CARE, de standhouders en het contentprogramma kan u vinden op www.health-care.be.

 

Delen