Worldwide Cleaning Support: verrassend vernieuwend én goedkoop

WCS - Cochel ter SchureReinigingsmachines, onderdelen en accessoires met groot voordeel inkopen en dat voordeel aan je klant geven. De strategie van Worldwide Cleaning Support (WCS) klinkt bijna onwerkelijk. Dat het hier zeker niet om een science fiction-verhaal uit een goed jongensboek gaat, maar om een eigentijds en goed doordacht online concept, legt directeur-eigenaar Cochèl ter Schure uit.

Met meer dan twintig jaar ervaring in de schoonmaakbranche weet Cochèl ter Schure waar hij het over heeft als het gaat om reinigingsmachines. “Worldwide Cleaning Support is de online webwinkel voor alle onderdelen en accessoires voor ieder type reinigingsmachines. Wij leveren hardlopende toebehoren en onderdelen die geschikt zijn voor vele merken reinigingsmachines, zoals Numatic, Kärcher, Hako, Tennant en Nilfisk. Het assortiment bestaat onder meer uit stofzakken, snoeren, motoren, zuigmondrubbers, batterijen en laders, en nog veel meer hard lopende verbruiksgoederen.”

Uniek
“Het unieke van WCS is dat we onze reinigingsmachines, onderdelen en accessoires samen met WCS-UK rechtstreeks bij een producent importeren. Het grote inkoopvoordeel dat we hierdoor behalen, geven we terug aan onze relaties”, vervolgt Ter Schure. “Natuurlijk weten wij dat er in de Benelux heel veel schoonmaakgroothandels zijn, die de markt bedienen met apparatuur en verbruiksgoederen voor reiniging. Maar wij bieden de markt nu iets wat er nog niet was. We doen op een gezonde manier zaken. Dat komt de dealer en eindklant ten goede en voelt hij direct in zijn portemonnee.”

Compleet
De online groothandel uit Utrecht blijkt nog verder te gaan: “WCS biedt het complete pakket van verbruiksproducten voor diverse merken aan, waardoor we nu orders kunnen bundelen. Dat kan betekenen dat bedrijven van vier naar één leverancier gaan. Dat werkt natuurlijk wel zo gemakkelijk en scheelt de klant kosten voor het verwerken van extra inkooporders en betalingen van facturen.”

Worldwide Cleaning Support blijkt ook compleet te zijn in advisering. Ter Schure hierover: “We bieden verkoop- en serviceondersteuning aan voor relaties die het moeilijk vinden de juiste reinigingsmachine of het onderdeel te zoeken en/of te kiezen. Door mijn jarenlange ervaring met indirecte verkoop heb ik besloten om reinigingsmachines te adviseren en te verkopen via een selectieve groep dealers, zoals Romac en Total Cleaning Products. Reinigingsmachines worden zeer uitgebreid gepresenteerd via de website van Cleaning Import.” Dat kennis essentieel is en terrein verliest, bespeurt Ter Schure ook: “Groothandels hebben zo een groot assortiment en moeten zich op zoveel merken, machines en materialen richten, dat het kennisniveau tanend is. Daarin onderscheiden wij ons en daarom zijn we zo kritisch in de samenwerkingen die we met dealers aangaan.”

Hoogwaardig
Cleaning Import voert in de Benelux de exclusieve distributierechten voor drie merken: TMB, ICE (International Cleaning Equipment) en MyTee. “Hoogwaardige machines met een attractieve prijsstelling”, vat Ter Schure samen. De kracht van Cleaning Import zit ‘m dus ook weer in de gunstige prijsstelling, maar ook in het feit dat het bedrijf voor iedere reinigingsoplossing een geschikt product en oplossing heeft. Een breed assortiment, naast kennis, staat hier garant voor. TMB is een van de leidende Europese fabrikanten van reinigingsproducten met meer dan 30 jaar ervaring. De roots van producent MyTee liggen in Amerika, waar men al bijna twintig jaar truck-mounted tapijtreinigingsmachines voor aanhangwagens en kleine vrachtwagens ontwikkelt en produceert.

Over ICE vertelt Ter Schure: “ICE staat voor International Cleaning Equipment. Deze reinigingsmachines zijn alle super goede producten en worden op de markt aangeboden tegen zeer aantrekkelijke prijzen. ICE is gefundeerd op meer dan twintig jaar ervaring in de reinigingsbranche en ICE produceert stofzuigers, eenschijfsmachines, schrobzuigmachines, drogers, tapijtreinigers en allerlei toebehoren voor de reinigingsbranche. Maar omdat de machines uit China afkomstig zijn, plaats men vraagtekens bij dit merk. Dat is toch verwonderlijk als je bedenkt dat de iPhone van Apple ook uit China komt?”

Ter Schure vervolgt: “ICE heeft als doelstelling binnen tien jaar tot de top 10 van producenten van reinigingsmachines te behoren. Dat zegt toch eigenlijk al genoeg?” Hij doet er toch nog een schepje bovenop: “De reinigingsmachines van ICE zijn robuust, betrouwbaar en hebben een lange levensduur. Het grote verschil met de rest van de markt is, dat het om een totaal andere aanschafprijs gaat. Veel goedkoper dus. Overigens bieden we naast koop ook kort- en langverhuur aan.” Zie ook hier: het voordeel is weer voor de klant!

Nieuwsgierig geworden? Maak nader kennis met Worldwide Cleaning Support en Cleaning Import via de websites.

ICE reinigingsmachines
Tot het assortiment van International Cleaning Equipment behoort onder meer de ICE IW80 waterstofzuiger. Onverwoestbaar en met twee super sterke 1100 Watt bypass-motoren. Actieprijs: € 599,-. Bent u op zoek naar een middenklasse schrobzuiger van 60 a 65 liter inhoud? Kijk eens naar de specificaties en opvallende prijsstelling van de ICE I20 NBT CPL. Voor zijn kleinere broertjes, de ICE I18 C en ICE I18B CPL, met tanks van 35 en 45 liter, geldt nu een speciale actieprijs: http://cleaningimport.nl/acties/

 

 

×