Terugblik: Asito’s Nationaal Integratiediner maakt het verschil

oktober 13, 2017 in Bedrijven vertellen

schoonmaakjournaal_nid_asitoHet Nationale Integratiediner werd gisteren voor het zevende jaar op rij landelijk en groots gevierd: met meer dan 20.000 deelnemers op zo’n 300 locaties in Nederland. Het Schoonmaakjournaal mocht aanschuiven bij het schoonmaakteam van Asito op de locatie Hotel-Restaurant Van der Valk in Ridderkerk en ervaren dat het diner een gelegenheid is waar de term gezelligheid tot zijn recht komt.

Schoonmaakbedrijf Asito heeft meer dan 100 verschillende nationaliteiten in dienst. Het idee van het diner is daarom dat Nederlanders en niet-Nederlanders van diverse afkomst bij elkaar aan tafel komen met als doel om meer verbinding tussen de werknemers te creëren. “We proberen het diner elke tweede donderdag van oktober te plannen”, vertelt Brenda Brand, objectleidster bij Asito. “In principe neemt iedereen iets uit eigen keuken mee en zo stellen we een buffet samen.”

Verbinding
Aan tafel met het housekeeping team van het Hotel-Restaurant Van der Valk in Ridderkerk valt op, dat er ruimte is voor gesprek en aandacht voor elkaar. Het vrijwel jonge team van dames dat de verantwoordelijkheid heeft voor de schoonmaak van de 140 kamers, vergaderruimtes en het restaurant van het hotel aan de A15, deelt onder het genot van lekker eten en een drankje verhalen en werkervaringen uit. Asito wil werknemers op deze wijze kennis laten maken met de persoon achter de collega.

Geen cliché
De term Integratiediner klikt misschien cliché. Maar wanneer je aan tafel zit met een groep hardwerkende schoonmaaksters, die met blije gezichten genieten van elkaars omgang en lekker eten, begrijp je hoe effectief het diner kan zijn. Asito is ervan overtuigd dat het begrip dat men voor elkaar ontwikkeld tot positieve resultaten op de werkvloer leidt. Het concept wordt pas echt zichtbaar wanneer Freek van der Valk, general manager van Van der Valk Hotel Ridderkerk, komt polsen en een stukje taart mee eet. Dan kun je de conclusie trekken dat dit de mensen zijn die, ondanks de vele verschillen, dagelijks samen topprestaties leveren. En dat een etentje een verschil kan maken.

Klik hier voor meer informatie over het Nationaal Integratie Diner. 

Delen