Smart Cleaning by Crohill: “Hoe slim is dat!”

Pim Hilgerdenaar - Crohill - foto SchoonmaakjournaalExtreem absorberend materiaal, dat vuil bij het uitspoelen ook weer loslaat. Volgens Pim Hilgerdenaar, directeur van Crohill, verslaat Smart Cleaning de resultaten van microvezel en worden oppervlakken steeds schoner. En in minder tijd. Schrobben is bovendien na enige tijd niet meer nodig. Ook periodiek onderhoud vervalt. En, last but not least, Smart Cleaning by Crohill is minder belastend voor schoonmaakmedewerkers.

Smart Cleaning by Crohill vindt zijn oorsprong in nieuw ontwikkeld materiaal voor pads en moppen. Pim Hilgerdenaar: “Ik ontdekte bij toeval het extreem absorberende karakter van het materiaal. Het is een mix van niet krimpend microvezel dat spoelbaar is, gecombineerd met materiaal waar we niets over prijsgeven. Het is al geprobeerd te kopiëren, dus ‘het recept’ houden we voorlopig geheim. Het resultaat is dat onze moppen en pads extreem absorberen én het vuil ook weer loslaten. ” Sterker nog, vertelt Hilgerdenaar: “Het materiaal is na honderd wasbeurten op de top van zijn kunnen. Terwijl de werking van standaard microvezel na zo’n 50 wasbeurten sterk vermindert en het vuil niet meer loslaat. De levensduur van ons materiaal ligt dan ook vele malen hoger dan dat van de concurrenten.”

Uren- en kostenbesparing
Dat Smart Cleaning nog meer oplevert, blijkt uit dit voorbeeld: “Een klant werkt met handpads en moppen op een universiteit met 15.000 pandgebruikers. Voorheen werd één keer per week het sanitair geschrobd en één keer per maand geschuimd. Dat is nu al acht maanden niet meer nodig. Kun je nagaan wat dit aan uren bespaart. De handpads en moppen gaan veel langer mee dan gewone microvezel, namelijk 700 tot 1000 wasbeurten, en blijven al die tijd goed presteren. Hun investering is zo terugverdiend en het is ook goed voor het milieu. De universiteit is bovendien zeer tevreden over de kwaliteit van het werk.”

Hoe werkt het?
Smart Cleaning is geschikt voor de dagelijkse schoonmaak en bestaat uit methodes met moppen en chemie en eventueel werkwagens. Hilgerdenaar: “Met onze Smart methodes worden vloeren, wanden, deuren en ramen steeds schoner omdat het materiaal van de moppen en pads zo goed absorbeert. Hierdoor is het mogelijk om twee handelingen, namelijk stofwissen en moppen, in één handeling te doen. Dat scheelt tijd. Zo is Smart 2 in 1 geboren. Schrobben van sanitair en schrobzuigen van de vloer is op een gegeven moment ook niet meer nodig.”

Combinatie met chemie
Van hetzelfde materiaal liet Crohill pads maken, ter vervanging van de microvezeldoek. Volgens Hilgerdenaar zijn de nadelen van microvezel dat het bij veel vuilaanbod juist vuil verspreidt en je moet vaak spoelen en wringen, en “je hebt een onvoorstelbare hoeveelheid doekjes nodig”.

De werking van de pads en moppen staat of valt in de combinatie met het gebruik van de juiste chemie. De chemie van Crohill is speciaal, omdat die niet opbouwt, maar wel glans geeft. Het oppervlak wordt niet alleen schoner, maar ook steeds mooier.

Minder werkdruk
“De schoonmaker kan met een rechte pols werken en hoeft minder te wringen en te knijpen. Fysieke belasting loopt terug, werkdruk neemt af. Als schoonmaakbedrijf lever je een kwalitatief beter resultaat, verbetert je rendement, kun je extra taken uitvoeren – waardoor de waardering toeneemt – en ontlast je medewerkers en het milieu.”, aldus Hilgerdenaar.

Lichte en extreme vervuiling
Smart Cleaning by Crohill is geschikt voor zowel lichte als extreme vervuiling . “Het complete systeem van de pads, moppen, werkwagens en chemie maakt dit systeem succesvol. Wat vuil is wordt schoon en wat schoon is, blijft ook schoon. Het is overal inzetbaar: in scholen, kantoren, gezondheidszorg, sportaccommodaties, enzovoort. Ook bij moeilijke afwerkmaterialen. Dit kan voor iedere schoonmaker elke dag een groot verschil maken.” Hilgerdenaar concludeert tot slot: “ Met Smart Cleaning by Crohill worden projecten altijd schoner in minder tijd. Hoe slim is dat!”

 

×