Rob Stokkel van ICE Benelux: “Financieel rendement door onze slimme machines”

“De markt is zich steeds meer bewust van voordelen van het omzetten van manueel naar machinaal schoonmaken. Natuurlijk is er niet altijd de mogelijkheid of behoefte om machinaal te reinigen, maar wel de wens om te  besparen op arbeidsuren. En dus rendement te behalen. ICE Rental haalt de onduidelijke kosten van reinigingsmachines weg”, legt Rob Stokkel uit. De sales en marketing director van ICE Benelux is ervan overtuigd dat het unieke ICE-concept Rental werkt. “ICE Benelux gelooft in een vaste full service huurprijs en het wegnemen van risico’s. Dat levert echt op. Niet alleen inzicht in bijvoorbeeld hoeveel machines je hebt, de prestaties per dag, waar een machines staat en hoe vaak deze wordt gebruikt, ook inzicht in geld. Want je bespaart bijvoorbeeld op service en onvoorziene kosten.”

ICE Benelux - vergelijking koop en huur

ICE Benelux is de jongste speler in reinigingsmachines op de Nederlands-Belgische schoonmaakmarkt. In het doolhof van reinigingsmachines kiest ICE voor een duidelijke koers. Stokkel legt uit: “Samen met de klant kijken we naar de curves van inzet van de machine(s) op basis van draaiuren. Bijvoorbeeld: een schoonmaakbedrijf gebruikt de machine 1,5 uur per week. Dan is kopen een betere optie. Die mogelijkheid bieden we natuurlijk ook. Maar maak je als professional meer uren en wil je meer en sneller geld terugverdienen? Dan kun je kiezen voor een huurabonnement: ICE Rental. Je weet dan waar je aan toe bent: een vaste prijs per maand.”

Heldere afspraken
ICE Rental geldt voor 12 tot 48 maanden en de afspraken zijn helder. Je hebt geen extra kosten voor onderhoud en reparatie. Uiteraard is het afhankelijk van de situatie, maar als je meer dan twee keer per week een reinigingsmachine gebruikt, dan ben je al op de weg om geld terug te verdienen. Bovendien zijn vaste kosten makkelijker te budgetteren.”

Weg met onduidelijke kosten
Het fullservice concept haalt dus in één keer onduidelijke kosten weg: variabele en vaste. Stokkel: “Er wordt heel veel geld uitgegeven om het probleem door een verstopt filtertje op te lossen. Voorrijkosten, arbeidsloon, materiaalkosten, kosten van stilstand of uitval enzovoort. Als je een ICE-reinigingsmachine bij ons afneemt en een ICE Rental-abonnement afsluit, dan heb je dit soort kosten niet. Evenmin kosten voor het eigenaarschap. Dat betekent dus geen afschrijving op de balans, maar alleen huurkosten die ook nog deels fiscaal te verrekenen zijn.”

Verhuur brengt beweging
Verhuur brengt dus duidelijk iets in beweging. “Schoonmaakbedrijven en -diensten kunnen rendement halen op de arbeidsuren. Het biedt kansen; het is goed om daarbij stil te staan. Bij ICE Rental heb je geen of minder uitval als gevolg van niet werkende machines. Anderzijds: stel, je kunt vloeren machinaal reinigen of je zet een gerobotiseerde schrobzuiger in. Dan kun je de overblijvende uren voor andere, extra diensten gebruiken. Dat bevordert de samenwerking en de kwaliteit van het werk. Ik ben ervan overtuigd!”

Tussentijds beëindigen?
Natuurlijk kan het zijn dat een schoonmaakcontract tussentijds wijzigt of erger, het contract stopt. Stokken: “Het mooie van onze flexibele abonnementen is dat de mogelijkheid tot verplaatsen, het wijzigen van machine(s) of het stoppen van een abonnement allemaal past in het ICE Rental-abonnement.”

Goed voorbeeld doet volgen
Stokkel tot slot: “Als je kijkt naar de autobranche, daar was een auto leasen vijftien jaar geleden nog een vies woord. Nu zijn er 750.000 auto’s in Nederland in de operationele lease. Voor de autobranche geldt dezelfde bewustwording als voor de schoonmaakbranche.” Doet goed voorbeeld volgen?

 

×