Nieuwe weg Piecom, ISSA-bekroning, kennis delen en disruptie

Op Masters of LXRY toonde Piecom onlangs haar nieuwe weg. Met een disruptieve innovatie en een andere manier van presenteren dan in schoonmaakland gewoon is, maakte het bedrijf een nieuw publiek warm voor haar producten. Dat is waar Glenn Laurentius van Piecom voor gaat. Een nieuwe standaard die gestoeld is op dertig jaar kennis delen en waarvoor Dianna Steinbachde directie van Piecom onlangs in Dallas Texas (USA) bekroonde: 30 year Milestone Members of the ISSA – The Worldwide Cleaning Industry Association. “Vanzelfsprekend laten we de schoonmaakbranche ook kennismaken met onze nieuwe insteek en innovaties. We organiseren roadshows en nemen deel aan beurzen”, vertelt Glenn enthousiast. “Ontmoet ons op Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in januari 2019.”

“De ISSA-bekroning houdt in feite 30 jaar lidmaatschap van de club in”, licht operationeel manager Glenn Laurentius toe. “Het lidmaatschap alleen is niet specifiek iets om trots op te zijn, maar wel dat we via dit netwerk zoveel hebben kunnen bereiken. Jaarlijkse beurzen bezoeken, ook internationaal, relaties ontmoeten, innovaties ontdekken en inbrengen en vooral kennis delen. Samen bereik je meer dan alleen.”

Keuze voor disruptie in product en presentatie
“In een schoonmaakwereld waar innovaties en digitalisering de standaard worden, kiezen wij bewust voor disruptieve innovaties. Piecom gaat als Nederlandse distributeur van Fybots en Hygeia voor de nieuwe standaard in schoonmaak, duurzaam en met slimme technologie werken. We kiezen ook bewust voor andere manier van presenteren. Zo waren we onlangs, samen met Europees partnerdistributeur Consensus Services, één van de exposanten op de Masters of LXRY, een consumentenbeurs voor luxe producten zoals boten, auto’s, horloges én onze Fybots. We ontmoetten een totaal ander publiek dan normaliter op schoonmaakbeurzen; directeuren en ondernemers met veel belangstelling voor nieuws.” De ogen van Glenn twinkelen als hij vertelt hoe gaaf en inspirerend deze ontmoetingen waren en om met deze decisionmakers van gedachten te wisselen over de toepassingen van de eerste autonome robot-veegmachine ter wereld.

Slimme technologie: Fybots
Glenn gaat verder over de veegmachine: “de Fybots is de meest innovatieve autonome robot-veegmachine die momenteel op de markt is. Fybots robots zijn ideaal inzetbaar voor het reinigen van grote oppervlaktes, zoals distributiecentra, fabrieken en vliegvelden, en is in diverse maatvoeringen beschikbaar. Hij kan 12 uur achter elkaar werken en wel 1200 m2 per uur schoonmaken. Door gebruik van interne intelligence, navigatie en zelfpositonering vermijdt de machine zowel mobiele als vaste obstakels. Fybots zijn geprogrammeerd om de hoogste kwaliteit vloerreiniging uit te voeren. Tijdens en na veegopdrachten keert de machine terug naar het bijhorende docking station om zichzelf te legen en zo nodig de accu op te laden. Bovendien leveren we de Fybots vijf-jarig Fy-Care plan van garantie en een after-sales plan.”

Piecom en Consensus Roadshows
“Ook in schoonmaakland hebben we de introductie van de Fybots anders dan anders aangepakt. We hebben gekozen voor een Roadshow op locatie. Van 26 tot en met donderdag 29 november zijn we, samen met Europees partnerdistributeur Consensus Services, naar logistieke bedrijven, beursorganisaties, grote distributiecentra en dealers geweest. De reacties spraken boekdelen. Men stond versteld van het kunnen van de machine, en de veilige manier van werken. Het eerste succes zal doorgezet worden naar een tweede roadshow in 2019.”

Hygeia: The New Wave in Cleaning
Gedreven praat Glenn door over de tweede disruptieve ontwikkeling van Piecom: “Hygeia is uniek en niet alleen voor de schoonmaakbranche. De sprayflacon produceert een ongeëvenaard, goede en natuurlijke schoonmaak spraymethode die ergonomisch, hygiënisch, duurzaam, kosten- en tijdbesparend en veilig in gebruik is en beschermt mens en milieu tegen de consequenties van chemicaliën. De fles transformeert kraanwater, bij sprayen, onmiddellijk in water gedragen ozon, een alternatief voor een interieurreiniger, sanitair reiniger, allesreiniger, glasreiniger, keukenreiniger, roestvrijstaal reiniger, tapijtreiniger of zelfs een vloerreiniger. Wat helemaal disruptive is, is dat wij desinfecteren met water. Dat is best uniek!”

Verder beschikt Hygeia over meerdere certificaten waaronder het bekende TUV-certificaat. De sprayflacon staat garant voor duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. “We overtuigen de gebruiker pas echt van de voordelen door de werking te laten zien. Ze geloven niet in mooie praatjes. Vergelijk het met de introductie van de Tesla, eerst kijken en beleven, dan kopen.”

Nog meer nieuws op Vakbeurs Facilitair
Direct in de eerste maand van het nieuwe jaar beleven Piecom en Consensus Services weer een primeur: beide partijen zullen voor het eerst samen deelnemen aan Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. “Daar zullen we Fybots en Hygeia presenteren én nog een innovatie”, belooft Glenn. “We pakken meteen door. Dus bij deze een oproep aan de bezoekers van de beurs, kom op 23-25 januari naar onze stand F35 en wij maken u deelgenoot van onze kennis en disruptieve ontwikkelingen.”

Meer informatie over Piecom Consensus Roadshow data of contactgegevens kunt u terecht op: www.piecom.nl of www.consensusservices.nl.

×