Diversey Care en Vitos verbonden in vloeronderhoud

Schoonmaakjournaal - Diversey Sander Vitos JeroenOver vloeronderhoud is veel te doen, want er is veel eer te behalen aan een mooi glanzende, niet gladde vloer, maar er kan ook heel veel mis gaan. Diversey Care gaat voor het topresultaat, dus voorziet het team van Diversey Care in heel veel begeleiding van haar klanten en relaties in de vorm van trainingen, advies, machines, polymeren en pads bijvoorbeeld. Maar Diversey Care verbindt ook en creëert een netwerk van deskundige en kennisrijke organisaties. Vitos is zo’n organisatie. Aan de vooravond van het polymeerseizoen spreken we met ondernemer Jeroen van Wijk.

VITOS betekent Vakwerk In TotaalOnderhoud Schoonmaak. De specialist in specialistische reiniging begon in 2000 en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig onderaannemer in de specialistische reiniging. “Ik begon op m’n vijftiende als glazenwasser. Op m’n 23e maakte ik de overstap naar specialistisch reiniger en werd eigen ondernemer. Nu 17 jaar later zijn en profileren we ons als onderaannemer voor de landelijke schoonmaakbedrijven. We werken dus voor en door heel Nederland.”

De kracht van Vitos
Van Wijk vervolgt: “Voor onze klanten vinden we het belangrijk dat zij voor alle specialismen als glas, gevel en vloer bij één bedrijf terecht kunnen, en dat zij één aanspreekpunt hebben. Dat kan dus bij Vitos. Natuurlijk hebben we binnen de diverse segmenten onze specialisten. Zo zijn er bijvoorbeeld medewerkers door Diversey Care opgeleid voor de dieptereiniging van keukens. Anderen zijn opgeleid tot specialist in glasbewassing. We werken met een vaste groep eigen personeel. Vitos is VCA gecertificeerd en beschikt over het SNA-keurmerk, wat veel zegt over onze betrouwbaarheid.”

Lange geschiedenis
Al meer dan 60 jaar biedt TASKI innovatieve producten voor vloeronderhoud, zoals schrobzuigmachines, eenschijfmachines, professionele stofzuigers en robot schrobmachines. “We hebben veel kennis en ervaring in huis, waarmee we klanten en hun proces van dienstverlening van vloeronderhoud goed kunnen ondersteunen. Denk aan de combinatie van trainingen, advies, machines, polymeren en pads”, vertelt Hans van Dam, product manager TASKI bij Diverse Care, onderdeel van Sealed Air.

Kennis en kunde
Vanwege de kwaliteit van de producten koos Vitos zo’n 15 jaar geleden voor Diversey Care. Van Wijk: “Mijn visie is dat alles wat we doen, goed moet zijn. We blijven bijvoorbeeld via trainingen en advies van Diversey op de hoogte van de ontwikkelingen, want stilstand is achteruitgang.”

“Het bijzondere van vloeren is dat elke vloer een historie heeft door bijvoorbeeld de wasopbouw, maar dat wat er precies is gebeurd, is vaak niet bekend. Overigens is niets zo veranderlijk als een vloer door de vele vloersoorten, producten voor onderhoud, behandelingen, maar ook de intensiviteit van gebruik. Er is geen vloer gelijk. We worden vaak gevraagd om probleemvloeren op te lossen. En dat lukt, mede doordat Diversey altijd een oplossing heeft.”

Kapitaal
Is het logisch dat er zoveel probleemvloeren zijn? Misschien wel, want de schoonmaak is een keiharde handel met scherpe prijzen. Daardoor kan de prijs-kwaliteitverhouding niet goed zijn. Maar wij willen ons werk goed achterlaten, zodat we terug kunnen en mogen komen. Dus kiezen we voor hoogstaande producten van Diversey, die prijstechnisch interessant zijn, want we willen er allemaal iets aan verdienen. En we zorgen goed voor onze medewerkers, want ik weet dat mijn personeel mijn kapitaal is.”

Gerelateerd artikel: Vitos & Diversey Care starten polymeerseizoen

×