Cello stapt over op Smart Cleaning: “Minder belasting en meer plezier voor Betsy en Stacey”

oktober 30, 2018 in Bedrijven vertellen, Smart Cleaning

Joke Wolters is hoofd facilitaire services van locatie Binckhorst bij Cello. De zorginstelling heeft in Noord-Brabant diverse locaties voor wonen en dagbesteding voor mensen met een beperking. In 2017 zijn ze voor de schoonmaak overgestapt op Smart Cleaning. Waarom? Joke Wolters legt u graag uit waarom.

“We werkten al een paar jaar met een aantal materialen van Crohill, toen schoonmaak onder mijn beheer kwam. Begin 2017 hebben we een demonstratie gehad over wat Smart Cleaning nog meer voor ons zou kunnen betekenen. Belangrijkste voor Cello is dat onze mensen met plezier naar hun werk gaan en zo prettig en ergonomisch mogelijk werken én dat de hoogst mogelijke schoonmaakkwaliteit wordt gehaald voor onze cliënten.”

Minder werkdruk en minder fysieke belasting
Medewerkers Betsy en Stacey zijn erg blij met de nieuwe methodieken. Betsy: “Door het werken met de handtool en de Combimop hoeven we niet meer te wringen en te vouwen. Dit vind ik echt enorm schelen voor onze  polsen en ellebogen. Wat ook zo scheelt, is dat we niet meer hoeven te persen, omdat we werken met een doseersysteem en zo werken we ook altijd met een schone mop.”

Stacey vult aan: “Het fijne is dat ik nu in één keer kan stofwissen en dweilen en dit scheelt me veel tijd. Tel daarbij op dat ik niet steeds terug hoef naar de werkwagen om mijn doekjes te spoelen en te wringen, dan kun je wel nagaan hoeveel tijd ik hiermee bespaar. Tijd die ik kan besteden aan een extra praatje met bewoners of net even dat extra stukje schoonmaak mee te pakken wat me normaal niet lukte.”

Kwaliteitsverbetering
Joke sluit af: “Naast de ergonomische voordelen zien we door het gebruik van de combinatie van middelen en materialen van Crohill ook een kwaliteitsverbetering in het eindresultaat van de schoonmaakwerkzaamheden. Dit gecombineerd met het advies op maat en de begeleiding door Crohill geeft voor ons aan, dat we de juiste keuze gemaakt hebben. Voor onze medewerkers en voor onze cliënten.”

Geïnspireerd? Informeer u via deze link naar slimmer schoonmaken in zorginstellingen
en deze link naar ergonomisch schoonmaken.

Over Crohill
Als u kiest voor Crohill, kiest u voor een constante hoge kwaliteit in schoonmaken. Crohill is leverancier van schoonmaakmaterialen en –methoden én heeft Smart Cleaning ontwikkeld. “Om schoonmaken lichter, sneller en duurzamer te maken met een schoner resultaat en een hoger rendement.”

Over Cello
Cello
biedt een gevarieerd pakket aan dagbesteding en werk voor verstandelijk gehandicapten. Bij Cello werken ruim 2400 goed opgeleide professionals die midden in de samenleving staan. Belangrijke kenmerken in hun werk zijn eigen verantwoordelijkheid, respect en vertrouwen. Cello ondersteunt ruim 1750 cliënten bij wonen, werken en vrijetijdsbesteding. De individuele vraag van de cliënt is het uitgangspunt in onze zorg en dienstverlening. Omdat die vraag steeds verandert, is onze dienstverlening continu in beweging.

Delen