Belinda Dekkers trots op nieuwe website UL-Team: “Geanimeerd impact maken met facilitair trainingsaanbod”

Hoe maak je als opleidingsbureau online impact? Op een manier die bij jou en jouw doelgroep past? Die vragen stelde UL-Team zichzelf voor de bouw van haar nieuwe website. Het antwoord vond zij in de combinatie van creativiteit en transparantie. Animaties en heldere informatie laten zien wat zij te bieden heeft: een breed pallet aan schoonmaak- én facilitaire opleidingen. De nieuwe website is vandaag, 21 januari 2019, gelanceerd.

Belinda Dekkers, directeur UL-Team, is blij met de nieuwe website, omdat deze een goede weerspiegeling is van het bureau en haar opleidingsmogelijkheden. “We kunnen nu beter dan voorheen het complete overzicht van ons facilitair brede aanbod laten zien. Wij merkten namelijk dat nog niet iedereen goed op de hoogte was van het feit, dat wij meer doen dan alleen schoonmaakopleidingen. Daar brengen we onder meer met onze website verandering in.”

Animaties
Het gebruik van animaties is een zeer bewuste keuze van UL-Team. “Een foto focust meestal op één beeld, een tekening heeft zoveel meer in zich.” Belinda neemt ons mee in de keuzes die het team heeft gemaakt. “Een animatie beweegt en weerspiegelt de inhoud. Het geeft creativiteit weer, die wij ook in trainingen hanteren. Er wordt ons regelmatig om maatwerk gevraagd, dan zoeken we naar de best passende mogelijkheden, die verder gaan dan standaard leren. De tekeningen laten duidelijk zien wie wij zijn en hoe we werken. Er is zelfs een grafische weergave van ons eigen team – Belinda Dekkers, Nicole Mol en Cynthia Schotel – met de groep zelfstandige opleiders eromheen. Je herkent diverse typen medewerkers aan hun kleding. Zo zie je in één oogopslag voor wie onze trainingen bedoeld zijn.  Omdat de animaties zo eigen zijn, kunnen wij deze ook in andere vorm als herkenningstool van UL-Team gaan inzetten.”

Facilitair aanbod
“Door de jaren heen werd de vraag voor onze inzet steeds breder”, gaat Belinda verder. “Schoonmaakbedrijven vragen nog vaak alleen om de basiscursus schoonmaken voor hun medewerkers. Niet voor niets, want deze opleiding is heel belangrijk. Schoonmaak is immers de basis, het fundament van de arbeidsmarkt waarop de rest is gebouwd. We zien nu dat bedrijven met bijvoorbeeld een eigen facilitaire dienst beter gebaat zijn met een breder aanbod. Een op maat gemaakt programma opleidingen voor schoonmaak-, facilitaire en leidinggevende medewerkers. Het op maat maken van een programma omvat meer creativiteit dan enkele jaren terug. Wij toetsen tijdens de intake goed de behoefte van de klant en vragen wat zij met opleiden willen bereiken, zodat wij met effect kunnen trainen. Bedrijven zijn bereid te investeren, maar dan willen ze er echt alles uithalen. Wij ook. We zien graag dat medewerkers met een lach de training afsluiten, met hun hoofd vol nieuwe informatie naar huis gaan, direct het geleerde in de praktijk kunnen toepassen en resultaten kunnen boeken. Onze nieuwe website laat dit complete aanbod en onze manier van werken nog beter zien.”

Nieuw begin
Voor UL-Team is de nieuwe website een nieuw begin met veel potentie, in een markt die volop in beweging is. “We hebben er zin in om met diverse bedrijven geanimeerd aan de slag te gaan. Ontdekken wij nieuwe behoeften en trends, dan zullen we hierop inspelen en op onze site vermelden”, belooft Belinda. “De website is gebouwd volgens de nieuwste technologische ontwikkelingen die flexibiliteit borgen. In de toekomst zal er voor zowel bedrijven als cursisten een inlog komen voor een eigen trainingsomgeving. We blijven nadenken en meebewegen.”

×