Ad Klösters (Nocore): “Mkb laat kansen in de thuiszorg liggen”

Nocore - Ad Klosters“In de branche spreken wij veel over de bedreigingen, zoals het inbesteden van de schoonmaak en de oprichting van de Rijksschoonmaakorganisatie. Maar we praten te weinig over de nieuwe mogelijkheden die zich voordoen, waaronder de particuliere thuiszorg. Grote schoonmaakbedrijven pakken grote happen uit deze markt, maar met name de kleine en middelgrote schoonmaakbedrijven die dicht op de klanten werken, laten hier volgens Klösters kansen liggen.

Als schoonmaakbedrijven niet alleen huishoudelijk hulp aanbieden maar zich ook gaan toeleggen op het uitvoeren van zorg taken, dan ontwikkelt zich een heel andere markt. Dit geeft niet alleen betere tarieven maar opent ook nieuwe mogelijkheden, waaronder het ontzorgen van de hulpbehoevende particulier. Natuurlijk heeft dit impact op het personeelsbeleid en iedereen schrikt van de bijbehorende papieren rompslomp richting gemeentes, zorgverzekeraars en uitvoeringsinstellingen.

Onbekend maakt onbemind
Daarom heeft Nocore begin dit jaar Peters Informatisering overgenomen, een bedrijf dat software ontwikkelde voor de thuiszorgsector.” Klösters: Met deze software wordt het hele administratieve proces van facturering, meldingen et cetera aan gemeentes, zorgverzekeraars, uitvoeringsinstellingen volledig geautomatiseerd. Door deze software aan te bieden aan haar klanten stelt Nocore haar klanten in de gelegenheid deze markt te betreden zonder alle bijbehorende rompslomp.

Onderscheidend vermogen
“Ict was er eerst enkel voor factureren, boekhouden en lonen. Maar iedereen kan in principe schoonmaken, dus moet je je als schoonmaakbedrijf zien te onderscheiden. Dat beseffen de bedrijven steeds meer, dus wordt ict ook ingezet voor commerciële doeleinden, zoals rapportages naar klanten, waarmee de klant van het schoonmaakbedrijf direct alle benodigde en gewenste informatie kan inzien. Of een rayonmanager die buiten aan de bron uren direct digitaal vastlegt in plaats van het op papier schrijft, wat vervolgens weer door een ander in het systeem wordt ingevoerd. Het draait om transparantie, onderscheidend vermogen en efficiëntie: meer doen in minder tijd. Ook worden systemen steeds meer met elkaar gekoppeld. Neem bijvoorbeeld een reserveringssysteem van een bungalowpark, waarbij de bezetting van de bungalows direct is gekoppeld met het plannings systeem van het schoonmaakbedrijf. Het schoonmaakbedrijf weet precies welke bungalows er bezet zijn en wanneer. Ze hebben daar direct zicht op en kunnen daarop hun schoonmakers inzetten. Kortom, ict betekent verdere integratie van systemen.”

Groei Nocore
Klöster en zijn team zien kansen en pakken ze ook: het bedrijf mag zich met recht marktleider noemen en is al jaren topspeler in de ict-markt voor schoonmaak. Nocore bedient ook de flexmarkt waar zij uitzendbureaus en payrollers en detacheringbedrijven automatiseert. Daarnaast biedt Nocore haar software in de cloud succesvol aan. “Met In the Cloud groeien we heel sterk. Zo’n 25 a 30% per jaar. Ons serverpark is ondergebracht in twee afzonderlijke datacenters, die met elkaar zijn gekoppeld. De klanten hebben 24 uur 7 dagen per week toegang tot hun software en data met een maximale beschikbaarheid vanwege de dubbele uitvoering. Het grote voordeel is dat de klant geen investeringen in hardware hoeft te doen. Evenmin heeft een bedrijf omkijken naar het maken van backups, en naar de beveiliging en het beheer van zijn data. Met onze In the cloud-dienstverlening ontzorgen we bedrijven dus. En dat tegen een scherpe prijs.”

Groei in de toekomst
Toen de redactie drie jaar geleden Ad Klösters sprak en vroeg: ‘waar staat Nocore over vijf jaar?’ antwoordde de Nocore-oprichter en directeur-eigenaar: “We willen onze positie in de schoonmaak en flex verder versterken en richting de thuiszorg uitbouwen. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuwe webportal en apps. Deze zijn inmiddels gebouwd volgens de laatste technieken en is multi language (meertalig). Momenteel gaan veel klanten over op onze nieuwe software, Daar ligt nu onze focus op. Hierna willen we onze software uitrollen naar andere Europese landen. Ambities genoeg”, aldus Klösters.

Gerelateerde artikelen:
Nocore innoveert met Nocore Web Portal en Nocore Apps
Best practice: specialist in hotelschoonmaak Viku zet met Nocore Portal in op flinke groei
Door overname Peters Informatisering betreedt Nocore thuiszorgmarkt

×