Vertrouwen basis voor samenwerking De Klop Groep en Carling Opleidingen

januari 7, 2015 in Samenwerkingen

Carling Opleidingen - De Klop GroepDe Klop Groep uit Vianen heeft via Mark van ’t Schip, manager operations, een overeenkomst gesloten met Carling Opleidingen voor het opleiden van haar personeel. “Mooi nieuws én de samenwerkingsvorm waarvoor gekozen is, is echt uniek”, concludeert Gerard Spoor van Carling Opleidingen.

“We willen als schoonmaakbedrijf zo min mogelijk tijd of energie stoppen in de operationele zaken rondom opleiden. Reden dat we een aanbesteding gedaan hebben onder de opleiders met een duidelijke taak voor ons en voor de opleider”, legt Van ’t Schip uit. “De aanbesteding luidde”, vervolgt hij, “we geven u een bestand met tenminste 200 medewerkers, die we in 2015 opgeleid willen hebben en we geven u 10 locatie-adressen. De rest gaat u voor ons allemaal regelen. Kunt u dat? Hoe doet u dat? En wat gaat het kosten?”

Invulling opdracht
Na deze aanbestedingsprocedure is de opdracht gegund aan Carling Opleidingen. Van ’t Schip over de invulling van de opdracht: “Carling gaat de cursusplanningen voor heel 2015 maken, cursisten hun voorkeuren voor data en locatie laten opgeven, locaties regelen, opleiden en uiteraard laten examineren.”

Carling Opleidingen bouwde een separaat webportal in de huisstijl van De Klop Groep, zodat de medewerkers op een ‘bekende’ en vertrouwde  omgeving alles kunnen regelen voor hun opleiding. “Op de website van De Klop Groep komt een button met de link naar die portal en de rest regelt Carling voor ons”, vertelt Van ’t Schip. Hij concludeert: “Dat zochten we in een opleider en dat noemen we echt ontzorgen.”

Ontzorgen in optima forma
“Natuurlijk was dit een uitdagende aanbesteding”, bevestigt Gerard Spoor Carling Opleidingen. Er komt wel wat bij kijken om dit te realiseren, maar daar lopen we niet voor weg!” Spoor vervolgt: “Deze vorm van ontzorgen gaat veel verder dan de meeste opdrachtgevers überhaupt zouden willen. Wij gaan rechtstreeks met medewerkers en locaties (dus hun opdrachtgevers) communiceren en plannen, namens De Klop Groep. Dat vergt veel vertrouwen en het charmeert mij dat wij dat vertrouwen krijgen.”

Wij zien dat als een uitdaging en hebben al het nodige ingericht op deze opdracht. Zo konden we  tijdens het offertetraject al de cursistportal laten zien, die we specifiek voor De Klop Groep in eigen beheer bouwden. Natuurlijk sprak dat aan. Het was een behoorlijke investering met het risico dat de opdracht aan een andere partij gegund zou worden”, blikt Spoor terug. “We zijn enorm trots op deze gunning en wellicht durven meer opdrachtgevers deze ultieme vorm van samenwerken.”

Delen